Jutros oko 8 sati u “Hirošimi” samo malo preko plus
9 stepeni, ledeno, a za par malih sati, za oko 2-3 sata dobije najviša ili trenutna
T u “Hirošimi” iznosila je samo malo preko plus 10 stepeni ili tačnije 10,2…
Sada posmatram i beležim samo najniže vrednosti T…
U letnjoj kuhinjici je pre pečenja kroasana samo
plus 20, a srozalo se sve od juče za velikih osetnih 7 stepeni. A posle pečenja
kroasana plus 22 što je već toplije umilnije...
U kući bez pokrenutog grejanja kako gde a od 16 do
18 stepeni, a nakon pokretanja grejnog sistema postignuto je prijatnih 20 stepeni...
Napolju je dakle baš jezivo hladno (miriše na zimu, i
ovo očito nije zlatna divna jesen! te kao da jesen i nećemo ni imati) i sve
liči na onu hladnu zimu od pre tačno 18 godina koju dobro pamtimo znamo jer se upravo
tada rodila naša prva radost a kad je polovinom meseca oktobra pao baš lep sneg
(naša marela se od tereta snega polomila – par grana) i poledilo baš, baš –
slike kao da gledam živo sad...
No, ipak u ”Hirošimi” jutros beremo za ručak naše
divne rotkvice”...
A što se tiče jutarnjih niskih T njih za sada još
nema nema onih najnižih već svega 7,3 na meraču i dalje stoji (rekord nije
oboren), a sad da vidimo tačno koje to oktobarsko jutro će da bude niže od tih
7,3 u plusu a rekord najniže jutarnje T koji dakle traje od onog hladnog jutra
a od 18 septembra 2025...
Unela sam pod toplije svodove ”Hirošime” svoj najveći
kaktus (preživeo je početkom ove godine minus 8,2 u otvorenoj “Hirošimi”) i još
3 viseće saksije da ih malo toplinom većom ugostim jer napolju i uši reže
hladnoća…
Izgleda da je vreme da isključimo frižider u letnjoj
kuhinjici da zaklopimo sve do proleća 2026, te da se preselimo u svoje tople košnice,
u kuće sa kuhanjem. I tako umesto miholjskog leta 2025 mi ponovo posle 18 leta
imamo miholjsku neočekivanu zimu…
Ubrala se i salata kišom okupana...
Itd…
Коментари
Постави коментар