Naš luk praziluk svake godine predstavlja nešto skuplju
investiciju, jer kupujemo na kraju proleća već odgajene vezice, spremne za
sadnju, koje su jako skupe oko 300 dinara, par struka luka, a mi smo kupile najmanje
3 ili 4 prošle 2024 godine, pa to već odnese više od hiljadu dinara…
Ali, ove godine 2025, kao i jeseni 2024 isplatilo se
sve uloženo, te pošto se potroše sve letnje zalihe luka negde u januaru, iz
gajbica, ostaje da se po potrebi kuvanja načupava sada luk praziluk…
I tako smo već na početku februara 2025 pojeli skoro
prvu manju parcelu pod lukom prazilukom, a ostaje ona veća druga da se uskoro
načne...
Luk je dobar, mnogo dobar, dobro odoleo svemu za razliku
od ostalih naših lukova koji su nas još jesenas u nicanju i razvoju baš namučili
te sada 2025 izgledaju nekako slabo, potanko, jadno...
O luku prazilku pisala sam korak po korak tokom 2024,
pa i kasnije, u onim nekim letnjim i kasnijim svojim zapisima iz “Hirošime”, te
ovoga puta najbolje treba da o praziluku našem progovore sve fotografije iz
2024/25 godine po različitim mesecima iz vazda istog prostora “Hirošime” koji
se menja zavisno od toga koja je sezona, a kako je sve menjalo svoj izgled,
kako je raslo, kako se čistilo, kako se ubiralo, itd...
Itd…
Коментари
Постави коментар