Naš luk praziluk svake godine predstavlja nešto skuplju
investiciju, jer kupujemo na kraju proleća već odgajene vezice, spremne za
sadnju, koje su jako skupe oko 300 dinara, par struka luka, a mi smo kupile najmanje
3 ili 4 prošle 2024 godine, pa to već odnese više od hiljadu dinara…
Ali, ove godine 2025, kao i jeseni 2024 isplatilo se
sve uloženo, te pošto se potroše sve letnje zalihe luka negde u januaru, iz
gajbica, ostaje da se po potrebi kuvanja načupava sada luk praziluk…
I tako smo već na početku februara 2025 pojeli skoro
prvu manju parcelu pod lukom prazilukom, a ostaje ona veća druga da se uskoro
načne...
Luk je dobar, mnogo dobar, dobro odoleo svemu za razliku
od ostalih naših lukova koji su nas još jesenas u nicanju i razvoju baš namučili
te sada 2025 izgledaju nekako slabo, potanko, jadno...
O luku prazilku pisala sam korak po korak tokom 2024,
pa i kasnije, u onim nekim letnjim i kasnijim svojim zapisima iz “Hirošime”, te
ovoga puta najbolje treba da o praziluku našem progovore sve fotografije iz
2024/25 godine po različitim mesecima iz vazda istog prostora “Hirošime” koji
se menja zavisno od toga koja je sezona, a kako je sve menjalo svoj izgled,
kako je raslo, kako se čistilo, kako se ubiralo, itd...
Itd…

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Коментари
Постави коментар