Da, da, da…
Vredni vrtlar bere sveže povrće i na svoj rođendan,
a onda napravi za svečani ručak od ubranih plodova sunca neki novi gastro specijalitet
– pileće batake dinstane u povrću...
A jutros ubiram najviše plodova - pune su obe
kotarice ali i pomoćne tepsije i đevđiri...
U najveću korpu berem paradajz, a prepuna je plodova,
doduše nešto sitnija nailaze kola, ali plodova sunca slatkih kao med a kada se od
mog paradajza zgotovi neki gastro specijalitet ne treba ništa razblažiti sa vodom
jer ima i gustine i soka te sve je savršeno posebno danas...
Primetim jedan karfiol svenuo, jer je presečen, a
sumnjiv je samo još jedan ali neka ostane i onih 8 biće dovoljno jer godina je 2025
inače mnogo surova a insekti moćni nemilosrdni a verovatno se ugledaju na
neljude po surovosti i brutalnosti...
U tepsiju berem i skidam sav raspoloživi čeri paradajz...
Jednom količinom upropašćenog i načetog natrulog
čerija nahranim koke nosilje, a krastavcima nahranim ćurane kojima je kroz 2 dana
ravno 4 meseca te iduće nedelje a čim pojedu granule na dnu džaka sledi klanje
da vidimo šta kaže kantar ili kako sam prošla sa tovom 3 ćurana...
U veliki žuti đevđir berem krastavce koji nas hrane
izobilno već 2 mesec ako ne i koji dan malo više, a i dalje obećavaju dobrim plodovima…
U manju korpicu odvojila sam paradajz volovsko srce i
to su plodovi nešto sitniji ali svi iz moje rasade...
U “Hirošimi” jedan novi vitki procvetali suncokret...
Koka je malo pre snela jedno jaje, a ja ih očekujem
još u toku dana ali kako god da bude današnji lepi dan nije sa nulom već ima nešto
u našem situ i rešetu a nešto opipljivo jajasto jestivo hranljivo…
Itd…
Коментари
Постави коментар