Jutros u “Hirošimi” berem sveže krastavce, kao i 2
ljutačice papričice…
Danas se baš odmaram, te više sam čitala knjigu, a
osetila sam bol umor zamor još od buđenja u svom svakom živom mišiću te dakle
juče se uradilo previše premnogo te danas sledi logični dan većeg odmora usred tek
počete radne nedelje...
No, zato sam već smislila posao novi za sutra, te jedva
čekam da zasučem rukave, te još nešto uradim u svom KOKO ŠINJCU iznutra – jedan
nužni detalj koji sam preskočila jer nisam imala živog kreča…
Malo smo jutros razblažile jabukoov sirće i hladnu vodu
u odnosu 3 prema 1 te sam prskalicom isprskala malo svu unutrašnjost KOKO
ŠINJCA preventive radi, a tako je i mama htela, ona je tako predložila, da nam se
zapate pipe iako mama sumnja da ih po neka koka ima po malo. I mada neke
kupljene koke na pijaci posebno one starije i on sa farme i naše stare kao malo
imaju neke sitne bubice pa smo i koke malo tako isprskale...
I baš zbog svega toga da ne bi bilo dileme kupila sam
džak živog kreča (25 kg oko 470 dinara; bolje nego što je mami veterinar prodao
bočicu otrova, pa je prevario, koja kako piše - jer ja čitam sve sitno što tu piše
- i nije za koke nosilje nije za pipu već samo za buve i krpelje dakle za pse i
mačke, ali na toj bočici još piše da ako se nanese negde u objekat mora posle da
se ispira vodom i da se usisava (ko bi usisavao KOKO ŠINJAC pobogu) a ja otrove
dakle nedam u svoj objekat, ništa osim čistog živog kreča, te kada se sutra kreč
lepo ošuši biće svetlosti i čistote kokama a iako osušeno posle kljucnu uzeće samo
malo kalcijuma, a bočica otrova koji podvlačim nije za koke košta oko 300
dinara) te ću sutra krečom sve da sterilišem iznutra KOKO ŠINJCA tj. da sa najvećim
guštom sve okrečim do plafona sve unutrašnje površine što sam inače radila
svake godine i u tovnim boksovima...
Dakle, sutra ću da malo molerišem...
Jutros u “Hirošimi” berem svu koprivu sa dve svoje površine
a veću tepsiju poparimo te zamesimo te koprivom nahranimo svoje koke da budu
jake i snažne, otporne, a drugu manju vanglicu koprive ostavim u zamrzivač
svežu za neke naše gastro delikatese poput pite ili projare, pasulja...
Kada sam se malo danas ispred ručka naspavla i odmorila
a inače sam čitav dan jako niskog pritiska (a uvek sam niskog pritiska) i velike
pospanosti onda sam napravila nešto gastro novo, a malo palačinaka iz plejade zdravijih
varijanti sa čija semenkama i ovsenim pahuljicama...
Za ručak su se ispod poklopca zemljanog pekača “Sahara”
skuvale preukusne punjene paprike sa čerijem zahvaljujući zalihama paprika babura
iz zamrzivača jer za sada naše paprike rastu i tek treba da nam stasaju za veće
ozbiljnije branje...
Itd…
Коментари
Постави коментар