Mama je kupila samo 3 vezice luka praziluka jutros
na pijaci, a svaka po 300 dinara mašala (a ide na pijaci rasada luka praziluka i
do 350 dinara!). I tako utrošeno je jutros još 900 dinara za našu ovogodišnju
prolećnu sezonu sedmu setvenu i ovo bi dakle bio kraj setve 2025, te nema više
rasade nema više sađenja i nažalost ove godine nismo našle da kupimo rasadu celera
korenjaša...
Naša sedma setvena prolećna sezona iznela je samo 20721
dinar do danas a to je dakle tačka na setvu ovogodišnju, a jesen će biti neka
druga nova priča naša...
Ja sam podrezala luk praziluk a mama je svaki mali struk
posadila...
Jutros berem najviše krastavaca čak 5 i to malo
krupnijih. No, krastavci tako hvaljeni iz ekološke rasade su jako gorki. I pored
ta dva ekološka ona 3 krastavca su iz moje rasade a kao med su slatki. A slatke
krastavce smažemo za ručak a od gorkih napravim osvežavajući letnji bezalkoholni
koktel. A načinjena je i još jedna porcija taciki salate...
Jutros otkrivam nove najlepše cvetove pored šlajera,
a tu je i prvi cvet naše lubenice…
Primetila sam neke tikvice lunga di napoli počele da
žute već od suše ili vrućine (iako je stigla neka svežina) te neće izrasti za branje
iako ih u malom tikvištu dobro zalivamo pošto uvek nešto ima jače u vazduhu na
šta mi nemamo uticaj a nije voda pošto ima uvek neka druga sila…
Kako je jezivo skupo voće i to ono što se najviše
prska te lubenica od deset kg iznosi preko hiljadu dinara (180 dinara kilogram,
a pšenicu su potcenili na bednih 20 kg a jedno zrno pšenice vredi u pametnom
narodu mnogo više), kao i prskane jagode i trešnje koje su išle od 500 do 1100
dinara jer valjda smo jedina glupa zemlja na svetu u kojoj je najzatrovanije voće
ujedno i najskuplje a plaća se žestoko za one koji to mogu kao da je čisto
organsko i otrovima netaknuto...
Cveće crnooka suzana procvetalo i rešilo da se uspinje
a samo nebesko plavi ladolež nešto neće ove godine da poraste i procveta te za sada
samo kunja i ćuti...
Mama je večeras sama zalila krastavce i mnogo joj hvala
jer ja nemam snage za takve krupne
detalje…
Itd…
Коментари
Постави коментар