Osvane jutro u kome za doručak pojedeš dva bitna važna
tuđa epiteta, a najpre da smo dve budale, a onda da smo dva parazita ako na tren
malo od umora zastanemo posle ručka da se odmorimo…
Ali, te dve budale ili dva parazita jutros u svojoj
riznici zdrave hrane ili u svojoj divnoj
“Hirošimi” beru ponovo svoje najdivnije plodove leta 2025...
Jedan krastavac, a onda treba načeti motikom u spoljašnjem
vrtu prvu liniju posejanih krompira (ona gajbica jestivih proklijalih) ako se
još iko seća onog našeg teškog 10 marta 2025, te za manje od 3 meseca vadimo
prve dobre mlade krompire, a nikad krupnije krompire te za ručak se dve budale
ili dva teška parazita dobro zaslade i još druge radnije i vrednije nahrane…
Odberem i jednu lepu ljutačicu papričicu, kao i dve
glavice iz jesenje setve belog luka, dva struka mladog ljubičastog luk, itd…
Premestila sam bukete matičnjaka i majčine dušice iz
letnje kuhinjice u “Hirošimu” da se nakupe lekovitog sunca i tamo bolje osuše
gde je danas ipak oboren toplotni rekord i zabeleženo najviših 45 stepeni u
plusu...
Pravim novu cvetnu junsku ikebanu pod majskom trešnjom
mahom od majskih ruža...
Da li zbog ruža ili tuđih epiteta no počelo je nekako
baš ružičasto, veoma purpurno danas...
Zatičem na jednoj drevenastoj biljci ispred letnje kuhinje
što brzo raste dve neobične suncem išarane slike neke čudne fraktale ili metamorfoze
i šare i kakve krasne boje - kao da je neko preko noći oslikao potpuno dve
različite priče...
Od danas moja najvrednija mama čisti tovne piliće
koji jedu samo prekrupu i pšenicu, a u subotu je naš budalasti i parazitski lagani
dan kada se kolju tovni pilići, a svih 19 treba da uredimo i sredimo nas dve,
od klanja, od zamrzivača, a naši neumorni zglobovi ima da pevaju neke divne pesme
duboko u nama (sad kad mogu da jedem lišće žalfije, ne treba mi više meso, itd.)...
Čudna je velika vrućina kao zima ili ljuti mraz te
koke nose manje jaja u neke ove dane i danas samo 4 sneta jajeta...
Počela je da zri i ribizla (nas dve budale u hodu po
avliji najedemo se i naših malina ali i jagoda – a sad se baš pitam ko nama sve
ovo ovako uradi, sredi kad smo mi dva parazita)...
Onda sam slučajno videla jednog Italijana koji
pohuje lišće sveže žalfije, nije šala, ali ja napravim samo malo drugačije od njega
te umesto na pivu ja napravim sve na kiseloj vodi i pojedemo mama i ja dva puna
tanjira, te zaista ništa lepše nisam još pojela...
Itd…
Коментари
Постави коментар