Jutros u “Hirošimi” berem malo mladog ljubičastog luka,
ljutačicu papričicu, krastavac…
Danas kuvam prve punjene paprike iz rerne, mesim koh
sa kajsijama, i pravim mafine sa pančetom (novi recepti stižu uskoro na mom blogu
ZUI ili “Zamesi, Umesi, Ispeci" - https://zamesiumesiispeci.blogspot.com/)…
Našišam prvo zelenog lišća ćuranima kao i kokama nosiljama
(snele su danas 9 komada jaja, a ja sam danas potrošila čak 10 za moje dve
gastro igrarije), a našišam i lišće sa paradajza čak dve pune kofe te bacim sav
taj dragoceni zeleni organski otpad na svoj kompost…
Počupala sam sav preostali luk srebrenjak iz jesenje
setve – gle, lepe glavičice berem - na kraju divno sazrele...
Paradajz bledi tako da je samo pitanje časa – a koliko
još dana do prvog sazrelog našeg paradajza...
Suncokreti već udaraju svojim divnim glavama u vrh najlona
i zaista su impozantne visine, vedrine...
Plavi patlidždani puni ljubičastih cvetova te
obećavaju i plodove…
Tamo gde je od prošle jeseni rastao luk srebrenjak trebalo
je zasaditi celer korenjaš, ali pošto rasade celera ove godine nema - na to mesto
premeštam moje saksije – čili papričice – onu moju rasadu iz koje treba pričekati
te videti da li će doneti plodova ljutih. Počinju tek bojažljivo da cvetaju a nisam
imala više praznih saksija da ih bolje razredim ili razudim, tj. rasadim…
Ovog proleće na na pijaci nisam našla čili papričice
koje sam kupila lani – nisu ih imali…
Tikvica bi već u mojoj košarici bilo d anije nečeg
nepovoljnog u vazduhu. I tako berem danas 4 nedorasle tikvice te njima hranim
koke nosilje. Ali, nalazim nove sveže potencijalno jako dobre tikvice ispod liski
te očekujem da će mi uskoro biti naklonjena i prva žetva mojih tikvica...
Itd...
Коментари
Постави коментар